We weten de naam (denken we) en wat hebben All Stars gympen daarmee te maken?

Het lijkt erop dat we een mooie naam voor onze zoon gevonden hebben. Gisteren was de naam er ineens. Gisteravond en vanmorgen hebben we de naam over onze tong laten rollen terwijl we een voorstelling maken van onze zoon. We roepen teksten naar elkaar als ” Rene is de vader van ……”  en “…..kom je eten?”. Samen proberen we te voelen of de naam bij dit kindje past. Daarnaast hebben we ook nog andere namen opgesomd richting mijn buik maar deze laatste naam laat onze harten sneller kloppen.

De naam past bij een klein sportief ventje met een petje en All Stars gympen. In gedachten zien we hem al rennen achter een nog veel te grote bal aan.

Ben je al een beetje nieuwsgierig geworden?

All Stars gympen

Dat de naam ook bij All Stars gympen past is een pre voor mij. Mijn andere zoon is de All Stars al weer een tijdje ontgroeit, hij weigert nog langer in mijn voorliefde voor deze gympen mee te gaan. Ook X heeft een aantal keren deze gympen van mij gehad, maar dat was voor de tijd dat hij kon praten en zelf een mening had.

Vorig jaar heb ik nog lijnrecht tegenover X in een schoenenwinkel gestaan. Hij wilde sportieve voetbalgympen en ik wilde dat hij All Stars voor de zomer kocht. Ik zag het alweer helemaal voor me, een korte broek en blote benen in van die stoere gympen. Uiteindelijk hebben we samen een compromis gesloten. X mocht zijn voetbalgympen en ik mocht All Stars voor hem kopen. Tevreden om zo’n goede deal zijn we huiswaarts gekeerd.

De All Stars gympen heb ik nog 1 keer gezien aan de voeten van X. Daarna zijn ze op miraculeuze wijze verdwenen. Hoe ik ook zocht en X er naar vroeg, de gympen zijn niet meer bovenwater gekomen.

X heeft dus een machtiger middel gevonden om met mama’s voorliefde voor All Stars om te gaan, hij verstopt ze gewoon. Ooit heb ik al eens na een jaar slippers van X terug gevonden in zijn speelgoedbak en truitjes die hij niet leuk vond diep weggestopt in zijn kast. Die dingen komen pas weer boven water als hij ze niet meer past.

Beter was het geweest als ik de tactiek van mijn moeder had gevolgd, die zei altijd in zo’n situatie: ” je krijgt 1 paar schoenen, je mag zelf kiezen welke, maar je kiest deze!” Je kon je schoenen niet verstoppen want je had maar 1 paar. Wat had ik graag mijn schoenen van vroeger verstopt. Ik liep op die lelijke blauwe Pinokio’s met witte zool, brrrr als ik daar nu nog aan denk…… Ik droomde destijds van mooie All Stars gympen, maar volgens mijn ouders verpesten die je voeten. Zal ik er daarom zo’n voorliefde voor hebben? Hmmmm toch iets om wat langer over na te denken……

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.