Soms zit alles tegen……..

Wat een week hebben Rene en ik achter de rug. De meeste gekke dingen kwamen op ons pad. Het liefste zou ik wegkruipen in een klein hoekje totdat deze onweersbui voorbij getrokken is. Ik zal een van de voorvallen met jullie delen.

Het begon afgelopen dinsdag met onze hond Aaron. Tijdens het uitlaten kreeg onze hond, terwijl deze aan de korte riem vast zat, het aan de stok met een buurtkat. De buurtkat zat in het nauw en haalde uit naar Aaron. Er ontstond een gevecht op leven en dood. De kat is hierbij ernstig gewond geraakt en Aaron had ook de nodige krassen op zijn neus.

Wat een drama voor zowel de kat als de eigenaren. Rene heeft de eigenaren van de kat op kunnen sporen, om samen met deze mensen naar een oplossing te zoeken. Het is schrikken als je je hond dit ziet doen, Rene was en is er ziek van.

Hoe gaan we nu verder met Aaron en met de komst van een kleine in ons gezin erbij?  Mijn zoon weet inmiddels wat hij wel en niet mag doen met Aaron, hij mag bijvoorbeeld niet alleen met een vriendje het huis binnen gaan. Aaron is normaal gesproken heel lief, hij heeft ons nog nooit agressief benaderd. Je kunt zijn etensbak onder zijn neus wegtrekken zonder dat hij ook maar een beetje scheef naar je kijkt. Hij is helemaal verliefd op mijn schoothondje Lizzy, hij geeft haar dagelijks een uitgebreide likbeurt op haar bekkie en zal nooit zomaar haar eten stelen. Dit hebben wij niet zien aankomen!

Aaron is wel een botte boer, zoals wij dat noemen. Voor zijn bal of een flesje water gaat hij door het vuur. Hij is niet zachtzinnig met het aanpakken van een balletje, menig keer heb ik mijn vingers na moeten tellen of het er nog steeds 10 waren. Het is niet uit agressie maar hij speelt net iets anders en harder dan een huis tuin en keuken hond.

Muilkorf

Buiten krijg hij vanaf het gebeuren een muilkorf om. Niet omdat hij agressief is, maar om de katten uit de buurt te beschermen. Aaron wordt onzeker van zijn muilkorf en het lukt hem niet meer om een balletje mee naar buiten te nemen. Hij kijkt ons zielig aan als we willen gaan wandelen en begrijpt er helemaal niets van.

De mensen op straat lopen met een grote boog om ons heen. Want een uit de kluiten gewassen herder met een muilkorf dat moet wel een heel gevaarlijke hond zijn! We kunnen moeilijk aan de hondeneigenaren uitleggen dat Aaron zijn muilkorf draagt om de katten uit de buurt te beschermen en dat hij verder geen vlieg kwaad doet. Hoe moet het nu als hij op het veld wil spelen met andere honden?

Diverse hondentrainers hebben al aangegeven dat het natuurlijk gedrag is voor een hond om achter katten aan te gaan. En dat hun herders ook de katten van de schutting geplukt hebben. Dat het daarmee niet per definitie betekent dat Aaron agressief is.

We laten het voorval even bezinken en denken rustig na over wat we voor Aaron kunnen doen om van die muilkorf af te komen.

 

Reizen algemeen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.