Verkouden baby

Baby is verkouden

Ons kleine baby van 3 weken oud is neusverkouden, daardoor heeft hij minder lucht om zijn flesje leeg te drinken. Halve flesjes worden er dus gedronken door Niek, met als resultaat dat hij doorlopend honger heeft.

De afgelopen nachten was het dus bal in ons huis. And as we speak feesten we nog steeds door. Na elk niesje is het huilen geblazen, maar door het huilen krijgt hij het natuurlijk benauwder. Als hij voeding terug geeft voelt dat voor hem, met een volle neus, niet prettig. Niek zit vrijwel continue bij op ons op schoot of anders staan wij aan zijn wiegje. We houden Niek samen goed in de gaten want bij de minste ongerustheid willen we de huisarts bellen. Heel zielig voor ons mannetje en hij begrijpt er natuurlijk niets van.

Blauwe wallen

Als ik in de spiegel kijk verbaas ik me over de wallen onder mijn ogen. Nog nooit zijn mijn wallen zo blauw en zo groot geweest. Na drie weken van gebroken nachten en de laatste doorwaakte nacht voer ik een continue gevecht om niet tegen de deurpost aan in slaap te vallen. Zelfs de zoete kindermelodietjes van de babymobiel of de zachte drinkgeluidjes van Niek worden me soms teveel.

Als Niek in het holst van de nacht begint te huilen worstel ik met de slaap om bij mijn positieven te komen en voldoende wakker te worden. Daar zit je dan midden in de nacht als de hele wereld slaapt, met je kleine ventje in de stoel te luisteren naar zijn drinkgeluidjes. Hoewel we allebei doodop zijn van de nachtelijke slaaponderbrekingen hoor je ons niet klagen, we zijn blij met ons gezinnetje. Xiano mijn oudste zoon is de enige hier in huis die elke keer weer fris zijn bedje uit komt. Hij vraagt elke ochtend steevast of we lekker geslapen hebben? Hij krijgt niets mee van onze nachtelijke escapades maar heeft ook totaal niet in de gaten dat René en mama verkreukeld bij het ontbijt zitten.

Afgelopen week heeft Niek 1 nachtje doorgeslapen, dat is pas eng als je ‘s-morgens wakker wordt. Ik durfde niet naar zijn kamertje te lopen om te kijken,  René moest dit dus doen.

Niek je hebt met ruime voorsprong van ons gewonnen. Als pasgeboren baby heb je zowel je papa als je mama door slaapgebrek gevloerd! Hoewel papa, doorgaans, een sportieve maar vooral energieke man is heb ik hem nog nooit zo vaak zien rondhangen op de bank, wezenloos voor zich uit starend in het niets…..

Reizen algemeen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.