Schoonheidsspecialiste wat een opknapper

Schoonheidsspecialiste

Vanmiddag was ik voor het eerst sinds lange tijd bij de schoonheidsspecialiste. Hoewel ik in een grijs verleden zelf schoonheidsspecialiste ben geweest en zelfs mijn opleiding tot huidtherapeute afgrond heb, heb ik de laatste jaren slecht voor mijn huid gezorgd. Ik ben tot mijn spijt alsnog gaan behoren bij die vrouwen die hun gezicht niet reinigen voor het slapen gaan.  Voordat men mij hierom veroordeelt durf ik te beweren dat dit voor vele vrouwen een gewoonte is. Je bent te moe om na het tandenpoetsen ook nog een  reinigingsritueel voor je gezicht uit te voeren.

ASA fruitzuurpeeling

Om de jarenlange verwaarlozing ongedaan te maken moet er veel gebeuren.  Het eerste wat op het menu stond was een ASA fruitzuurpeeling om mijn huid een flinke boost te geven. Door deze peeling zou mijn huid van mat naar glanzend en gezond moeten gaan. De peeling werd als een masker opgebracht waarna deze flink heet aanvoelde. Ik voelde de peeling branden door al mijn huidlagen heen. Om het ongemakkelijke gevoel te verlichten werden mijn nek, schouders, armen en hoofdhuid gemasseerd. Op zo’n moment ben je zo ontspannen dat je moeite hebt om wakker te blijven. Waarom heb ik toch al die jaren de schoonheidsspecialiste overgeslagen? Waarom gun ik mezelf dit niet vaker? Dit is het ultieme momentje voor jezelf. De geuren deden me denken aan de sauna, iets waar ik ook niet vaak genoeg heen ga. Ik mag mezelf best wel eens wat meer gunnen, was mijn besluit tijdens de behandeling.

Poriën reinigen

Alhoewel….. toen de schoonheidsspecialiste besloot om mijn poriën te reinigen liepen de tranen over mijn wangen. Dit heb ik mijn klanten ook aangedaan ging het door me heen. Met haar vingers drukte ze de huid op mijn neus bij elkaar om daarna even flink kracht te zetten. Steeds weer zocht ze een nieuw plekje op mijn neus. Als je mooi wilt zijn moet je pijn lijden is de gevleugelde uitspraak. Mijn handen grepen zich vast in de armleuningen terwijl ik mezelf onder haar handen probeerde uit te wurmen. Onverdroten ging ze door totdat de laatste porie schoon was en mijn neus achterbleef als een rood kloppend middelpunt van mijn gezicht. 

Ze probeerde het goed te maken met een lekker ruikende crème. Het was een creme met fruitzuur zodat de peeling thuis nog even doorwerkt. Mijn huid is nu nog rood en ik mag voor even niet in de zon maar ik ben zeker jaren jonger geworden vandaag. Tenminste de schoonheidsspecialiste schatte mij achter in de dertig. Kijk dat is een hele opsteker!

Om mijn goede voornemens kracht bij te zetten heb ik een gezichtsreiniger gekocht en heb ik proefjes voor crèmes meegekregen. Vanavond ga een ik een uur eerder naar bed om het reinigingsritueel uit te voeren. Rene zal zich in bed kapot schrikken een vrouw zonder make-up in zijn bed.

Reizen algemeen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.