Samen gelukkig oud worden

Hand in hand

Vinden jullie het ook zo vertederend om een ouder stel hand in hand te zien lopen?

Een tijd geleden zat ik in de wachtkamer om bloed te prikken, toen er naast mij een ouder stel ging zitten. De vrouw was duidelijk dementerend en niet in haar hum. https://www.alzheimer-nederland.nl/dementie

Gedurende de wachttijd was het gefit op haar man niet van de lucht. Haar man bleef lief en rustig en veegde zelfs haar mond schoon met een schone zakdoek.

Dit eenvoudige gebaar straalde heel veel liefde uit. Rustig praatte de man tegen zijn vrouw en elke keer opnieuw legde hij haar geduldig uit dat ze nog even moest wachten.

Hoe verdrietig moet dit voor de man zijn om zijn lieve vrouw te zien afglijden. Om te beseffen dat wat ooit was niet meer terug zal komen, dat het voorgoed voorbij is.

Echt liefde bestaat

Voor mij is dit het bewijs dat onvoorwaardelijke liefde bestaat. Deze man die voor zijn vrouw bleef zorgen ondanks de pijn die hij voelde bij haar woorden.

Wat zou het fijn zijn om samen met je grote liefde oud te worden en elkaar te begrijpen zonder woorden omdat een blik voldoende is. Dat hoe ziek je ook bent je de liefde van de ander voelt. Zijn aanraking en zijn aandacht je een warm gevoel geven,

Wat een leegte moet het zijn als de ander er niet meer is, als je alleen verder moet.

Wat is er niet mooier om te weten dat er iemand thuis op jou en je knuffels wacht. Dat gun je toch iedereen…..

Reizen algemeen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.