Pretecho en de onverwachte babyshower

Nico, Abraham of spiderman

Mijn zoon heeft alvast namen voor zijn broertje bedacht met als favoriet ‘Nico’. “Maar als wij Nico niet leuk vinden dan mogen we hem ook wel Abraham of Spiderman noemen”. Op de vraag of X die namen voor zichzelf ook leuk gevonden zou hebben krijgen we niet echt een duidelijk antwoord. Om X toch enigszins tegemoet te komen, hebben we ons kindje daarom de werknaam ‘Nico’ gegeven! Door hem ‘Nico’ te noemen kunnen we ons ook niet vergissen in de echte naam van onze zoon. Inmiddels heeft de hele familie het al overgenomen, als er over Nico gesproken wordt dan weet iedereen over wie het gaat.

X is al zo lang nieuwsgierig naar zijn broertje, maar René en ik had besloten dat hij pas mee mocht voor een echo als we zeker wisten dat alles goed was. X is daarom niet mee geweest naar het AMC, we wilden geen enkel risico nemen dat hij erbij zou zijn als er een complicatie in de zwangerschap ontdekt zou worden.

X moest het de afgelopen weken dan ook doen met praten tegen de baby door mijn buik heen. Nou ja…. praten konden we het ook niet meer echt noemen. “Nico, hoor je mij? Hier is je broer X!” schreeuwde X met zijn mond op mijn buik. “Het kan niet anders dat Nico dat gehoord moet hebben” constateerden wij, “je geschreeuw zal een golfslag in het vruchtwater gegeven hebben. Nico ligt vast met zijn handjes op zijn oortjes naar jou te luisteren. Vast en zeker dat hij je stem nu wel herkent!”

Pretecho

Gisteren met de hele familie inclusief opa en oma’s en tante Belinda begaven wij ons naar het echocentrum. X was zo zenuwachtig dat zijn mondje geen moment stil gestaan heeft. Eindelijk was het dan zo ver, zijn broertje verscheen vol in beeld.

X heeft wel 100 vragen gesteld aan de echoscopiste. Het waren niet de makkelijkste vragen. Zo wilde X weten wat het verschil was tussen een 3d en een 4d opname en of hij ook een kindje in zijn buik had? En? Kon de echoscopiste ook naar de hersenen van X kijken met dat apparaat en wat zou ze dan zien? De echomevrouw had het er niet makkelijk mee, al haar kennis moest uit de kast getrokken worden voor deze kritische cliënt. De vragen werden zo rap op haar afgevuurd dat ze amper de tijd had om een goed antwoord te formuleren.

Babyshower

Weer thuis gekomen moest ik van René het huis uit. “Ga jij maar even voor een uur het huis uit, je mag pas om 19:00 uur weer thuis komen”. Nieuwsgierig als ik was besloot ik geen vragen te stellen, een verrassing moet een verrassing blijven.

Toen ik om 19:00 mijn woonkamer binnenstapte werd ik blij verrast door mijn vriendinnen, mijn directe collega’s en vrouwelijke familieleden. Dit was een overval! De babyshower kon beginnen! Geweldig zoals de kamer versierd was, je kon zien dat er veel werk in gestoken was door iedereen. Als je dan zo om je heen kijkt naar al die vrouwen dan kun je niets anders dan blij zijn met zoveel warmte en vriendschappen.

De tafel stond afgeladen met cadeaus, heerlijke hapjes en drankjes. Mijn vriendinnen hadden een spel bedacht waarbij ik allerlei vragen over de baby moest beantwoorden. Als ik een vraag fout had werd ik geblinddoekt waarna ik moest raden wat de baby (ik dus) te eten kreeg. Natuurlijk gaven ze me geen hapje van een heerlijke fruithap. Nee……..ik kreeg koude bloemkool en worteltjes.

In een luier werd pindakaas gesmeerd waarna ik mocht ruiken en voelen aan de luier om te raden wat erin zat. We hebben gelachen met elkaar en eerlijk is eerlijk er waren toch ook een paar vragen bij waar ik het antwoord niet op wist. Zoals wanneer moet je een baby temperaturen? Totaal geen idee had ik! Onze kraamverzorgster heeft straks nog de schone taak om ons bij te praten over hoe het nu wel werkt met een baby in huis.

Uitpakken van de cadeaus

Na het spel mochten de cadeaus uitgepakt worden. Daar was ik wel even zoet mee. De stapel was enorm maar gek genoeg kreeg ik niets dubbel. Wat had iedereen er een werk van gemaakt! Sommige verpakkingen waren gewoon te mooi om uit te pakken. Tijdens mijn zwangerschapsverlof ga ik op mijn gemak kijken hoe ik al deze mooie cadeaus een mooi plekje kan geven. Wat heb ik er nu al een zin in om alles vooraf te wassen en mooi op te vouwen.

Bedankt lieve vrouwen/meiden! Het was een geweldige ervaring deze babyshower. Als iemand twee jaar geleden tegen mij gezegd zou hebben dat er speciaal voor mij een babyshower georganiseerd zou worden, dan zou ik dat niet geloofd hebben. Mijn emoties sloegen gisteren dan ook een beetje stil, ik was overdonderd en perplex. Nadat iedereen weg was heb ik nog tot half 1 in bed liggen stuiteren, in slaap komen lukte niet meer. Ik voelde mezelf bezwaard om zoveel mooie cadeaus!

Vanmorgen heb ik samen met René alle cadeaus nogmaals staan te bewonderen. Dit was een gedenkwaardige avond ook voor René. Niet alleen ik maar ook hij heeft lang gewacht op dit moment. Soms komen dromen uit………

Enne als Nico straks geboren is verwachten we geen cadeaus meer! Wij hopen dat jullie gezellig komen knuffelen met ons kindje dan zorgen wij voor beschuit met blauwe muisjes…….

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.