Poepen tijdens de nachtelijke voeding

Dromen

Eindelijk weer eens een avondje uit met mijn vriendinnen. Dit keer hebben we kaartjes voor de Chippendales. Vol verwachting wachten we in de zaal tot het licht op het podium uitgaat. De vrouwen zetten zich schrap als de muziek aanzwelt. In de verte hoor ik babygehuil. Het gehuil klinkt luider en luider en ik voel dat ik wakker begin te worden. Nee! Ik wil nu nog niet wakker worden! Laat me deze droom nog even afmaken…….

Langzaam open ik mijn ogen. Zonder bril en met een slaperig hoofd probeer ik de cijfers op mijn wekker te ontcijferen. Met mijn hand zoek ik ondertussen naar mijn bril.  Elke nacht tussen 2 en 3 vraagt Niek om zijn nachtelijke voeding. Onze pogingen om hem wat langer te laten doorslapen zijn jammerlijk mislukt.

Poepen tijdens de voeding

De kraamverzorgster leerde ons om pas na het verschonen van zijn luier te voeden. Na zes weken begrijp ik nog steeds de logica daar niet van. Niek poept het liefste tijdens de voeding. Met een gelukzalige glimlach op zijn lippen en een rood hoofd perst hij alsof zijn leven ervan af hangt. Zachtjes voel ik de zachte plopjes op mijn benen. Er gaat niets boven de geur van verse poep op dit nachtelijke uur.

Is dat niet man eigen? Poepen op een net schoongemaakte wc?

Welke luiers?

Het verschonen van onze baby is een secuur werkje omdat hij anders dwars door zijn luier heen plast. Elke nacht weer was onze baby nat. De enige luier die bestand is bleek tegen de nachtelijke plas zijn de duurdere Pampers Premium

Overdag gebruik ik allerlei verschillende soorten luiers en voor de nacht Pampers Premium . Niet dat het altijd goed gaat maar het is er wel op vooruit gegaan. Overigens plast onze baby het liefste als hij zijn luier af heeft, soms moet je wegspringen om niet geraakt te worden.

Babywrestling

Niek ligt geen moment stil tijdens het verschonen. Midden in de nacht is mijn coördinatie houterig. Daar maakt Niek handig gebruik van. Hij trekt zijn beentjes op als ik ze juist naar beneden wil hebben en als hij zijn beentjes omhoog moet doen spartelt hij als een vis aan een haakje. Niek streng toespreken heeft nog geen enkel effect, dus sta ik daar midden in de nacht een potje met hem te babywrestelen.

Slaperig

‘Om je kindje te leren doorslapen is het verstandig om tijdens de nachtelijke voedingen het zo saai mogelijk te maken. Dus geen tv aan, zo min mogelijk licht en niet te veel kletsen met je baby’, lees ik op internet. Daar zit ik dan met een warme baby op schoot te luisteren naar zijn zachte zuiggeluidjes. Hij doet er  voor mijn gevoel uren over voordat zijn flesje leeg is. Mijn ogen worden zwaarder en zwaarder terwijl ik op de rand tussen waken en slapen zweef. “Lieve Niek, zou je even wat harder door willen drinken?”, hoor ik mezelf vragen. Slapen is nu geen optie, het zweet breekt me uit van de krachtsinspanning om wakker te blijven. Zelfs mijn hond wordt chagrijnig van zo weinig slaap.

Het geluid van het zuigen op een lege fles zorgt ervoor dat ik weer even opleef. Na een boertje gaat Niek weer pruttelend zijn bedje in. Op naar de volgende voeding die meestal precies 3 uur na nu opgeëist zal worden door mijn lieve baby.

Koud van de nachtelijke slaapwandeling kruip ik tegen mijn vriendje aan. Lukt het mij om verder te dromen over de Chippendales?  “Wie weet kan ik er met mijn vriendinnen samen eens naar toe? Hoewel, ik moet er niet aan denken om op het podium getrokken te worden door een van die mooie mannen, de verschutting! Echt niets voor mij, of toch? https://www.chippendales.com/

En als ik nu eens kaartjes koop voor de achterste rij”, bedenk ik nog voordat ik afzak in een droomloze slaap……….

Reizen algemeen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.