Oef ik heb trek in alles wat niet gezond is!

De laatste paar weken heb ik trek in alles wat niet gezond is zoals vette patat of een berenhap. Helaas heb ik al gezondigd met een reep chocolade, koekjes, wat chips en pinda’s. De hele dag trekken de meeste lekkere dingen aan mijn geestesoog voorbij. Vaak ga ik dan een rondje door mijn keuken om vruchteloos op zoek te gaan naar alles wat maar in de categorie slecht valt, deze trek moet tenslotte gestild worden.

suiker verslaafd

Sinds jaar en dag ben ik een echte zoetekauw en misschien mag je me ook wel een beetje suiker verslaafd noemen. Om mezelf tegen mijn verslaving te beschermen zorg ik ervoor dat ik zo min mogelijk in huis heb. Al moet ik bekennen dat ik mijn zoon afgelopen week op pad gestuurd heb om bij de AH een lekkere reep chocolade voor ons tweetjes te halen.

Mijn vriend probeert ook met alle macht al dat lekkers uit huis te houden en kookt zo gezond mogelijk voor mij. Maar eerlijk is eerlijk, al kookt hij heerlijk het haalt het niet bij een rondje snackbar op dit moment. En nee, ovenfrietjes smaken niet zo lekker als de frietjes van de snackbar! Hoewel ik de afgelopen periode geprobeerd heb om voorzichtig te zijn met wat ik eet, eet ik wel meer dan normaal. Het is de bedoeling dat je tijdens een zwangerschap niet meer dan 15 kilo aankomt. Uit ervaring weet ik inmiddels hoe moeilijk het is om af te vallen. Hoe vaak heb ik niet verzucht dat ik al aankom als ik naar een gebakje staar. Om een kilo af te vallen zou ik rondje om de wereld moeten rennen.

de weegschaal

Gisteren moest ik er dan toch aan geloven. Ik moest op de weegschaal! Het gevoel dat mijn benen en armen dikker worden raakte ik maar niet kwijt. Mijn ogen moesten geopend worden voor onnodige gewichtstoename tijdens mijn zwangerschap, want wat er niet aankomt hoeft er ook niet af is toch de veelgehoorde kreet.

Met mijn vriend als beschermheer aan mijn zijde stapte ik, met zweethanden, op de weegschaal. Het uur van de waarheid was aangebroken. De weegschaal schoot toch iets verder door dan ik gehoopt had. In grote zwarte letters stond te lezen dat ik maar liefst 8 kilo aangekomen ben sinds het begin van mijn zwangerschap. Nu al 8 kilo terwijl ik nog maar 23 weken zwanger ben!

schade beperken

Afvallen tijdens je zwangerschap is niet gezond, dat zal ik ook niemand aanraden. Wat ik nu wel kan doen is proberen de schade zoveel mogelijk te beperken. Het wordt dus echt tijd om te kiezen voor gezondere tussendoortjes en al die vette plaatjes in mijn hoofd te vervangen voor appels en wortels.

En zo heb ik vandaag de hele dag doorgebracht met op mezelf in te praten dat ik die bak chips nu echt niet hoef te eten en dat ik mijn trek in die reep chocolade best kan vervangen door een keelpastille.

Mijn lieve vriendje heeft echter totaal geen moeite met gezond eten en leven. Hij sport vrijwel elke dag zeer intensief en eet gezond. Terwijl hij tegen teveel suiker en zout in zijn eten is, voel ik het omgekeerde. Zoveel mogelijk zout en zoveel mogelijk suiker, dat maakt een maaltijd pas lekker in mijn ogen.

Nu is de tijd aangebroken dat ik de zoete en zoute smaak in mijn dieet probeer te vervangen voor gezondere alternatieven. Hoe frustrerend is het dan ook niet dat terwijl ik dit schrijf, de bbq geuren van de buren mijn huiskamer binnen drijven. Ik ruik het gebakken vlees en ik hoor hun bestek op de bordjes rammelen. Wat zou ik graag met mijn bordje bij hen aanschuiven om lekker een vorkje mee te prikken……

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.