nog even moeten we geduld hebben

Inmiddels heb ik alweer een maand Pil achter de rug. Volgens de huisarts heb ik best een pittig zware pil voorgeschreven gekregen en dat was te voelen ook aan mijn zere borsten en hoofdpijn.

Voordeel van de pil is dat ik geen last heb van mijn PMS. Normaal heb ik al menstruatiepijn net na mijn eisprong. Mijn menstruatie is door de pil ook een eitje vergeleken bij normaal. Morgen mag ik weer met mijn nieuwe strip beginnen.

Onze eicelengel is volledig door de keuring gekomen en we zijn officieel door naar de volgende ronde. Onze eicelengel is een Kanjer!

De behandeling gaat van start op 10 november.

Samen met onze eicelengel ga ik dan naar Gent voor een echo en om de medicijnen op te halen. Onze eicelengel mag vanaf deze dag gaan spuiten met hormonen en bij mij wordt mijn hormoonhuishouding stil gelegd.

Ik ben benieuwd hoe ze er straks mee om zal gaan als ze moet gaan spuiten. Hoeveel last zal ze hebben van de hormonen? En durft ze zichzelf ook daadwerkelijk in haar buik te spuiten? Gelukkig krijgt ze in het ziekenhuis hier nog uitleg over en anders leg ik het haar goed uit.

De allerlaatste keer dat ik hormonen gespoten heb, ben ik over gestimuleerd geraakt. Het ziekenhuis heeft het niet zien aankomen dat een vrouw van mijn leeftijd zoveel eicellen kan produceren na stimulatie. Helaas zijn mijn eicellen waardeloos gebleken, al waren ze wel in grote getalen aanwezig.

Eicelengel, ik zal je helpen waar ik maar kan met de hormonen, mocht je hulp nodig hebben!

Als het geluk ons een beetje toe wil lachen dan brengen wij de kerstdagen zwanger onder de kerstboom door.

Toch een gek idee als ik dit zo schrijf. Het voelt nog zo ver van mijn bed, ik bescherm mezelf voor teleurstellingen. Soms stiekem, heel even maar, droom ik van een zwangerschap. Ik weet nog zo goed hoe het voelde, hoe geweldig de wereld er toen uitzag.

Zodra we daadwerkelijk met de behandeling gaan beginnen zal ik mijn blog ook weer meer gaan bijhouden. Natuurlijk hopen wij erop dat we de blog mogen afsluiten met ons verhaal over een bijzondere zwangerschap en geboorte!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.