Niek 1 jaar oud

Oude blogs

Op dit moment ben ik druk bezig deze site te vullen met de blogs van mijn oude site. Best wel een aanzienlijk klusje, ik wist niet dat ik zoveel geschreven had.

Ook wel leuk om alle oude berichten over het zwanger zijn en de weg ernaar toe te lezen. Wat is ons leven veranderd na de komst van onze zoon Niek.

Wie is Niek?

Elke dag genieten wij nog met volle teugen van ons inmiddels 1 jarige ventje. ( Niek een jaar geleden: Hier is hij dan, onze zoon Niek) Hij is vrij groot voor zijn leeftijd. Als ik naar zijn voetjes kijk, dan kan het niet anders of hij zal een grote man worden. Het consultatiebureau zegt dat op een vriendelijke manier als “hij zit hoog in de curve” waarna ze fronsend naar mij kijken met mijn 1 meter 63.

Niek is een vriendelijke reus, met een opgeruimd humeur. Huilen doet hij alleen als er echt wat aan de hand is. Als hij lacht dan breekt bij mij, ondanks alle zorgen om onze andere zoon, toch de zon weer door.

Niek vraagt al om ‘nijn’ op de TV en pakt voor ons alvast de afstandbediening. Met zijn kleine vingertjes probeert hij de toetsen uit. Het is hem al meer dan 1 keer gelukt om de tv aan te zetten. We leren hem nog maar even niet hoe hij de tv ook op de juist zender krijgt.

Gelukkig zegt hij naast “nijn” ook sinds een aantal dagen “mama” en heel soms horen we “oma” voorbij komen. Papa die toch ook graag genoemd wil worden blijft maar herhalen dat hij “papa” heet, wat Niek dan weer met een blij gezicht beantwoord met “mama”. Ja, Niek weet nu al wie de toetjes elke week voor hem in huis haalt , en wie hij dus te vriend moet houden.

Niek leest liever dan dat hij met zijn autootjes speelt. Sommige boekjes lezen we wel 20 keer per dag, toch krijgt hij er geen genoeg van. Dat wij wel genoeg van de boekjes krijgen deert hem niet.

Slapen doen we niet aan

Overdag slapen doet hij al bijna niet meer, daarvoor heeft hij het echt te druk. Slapen is overrated volgens Niek. Dus mama kan niet snel tijdens een slaapje het huishouden doen. Hij kruipt het liefste achter de stofzuiger aan en vind vooral de uit-knop reuze interessant. Ook het leunen op de deur van de open vaatwasser en dan het bestek uit de bakjes trekken is favoriet bij hem.

Als hij in bad gaat zingen we zo hard kinderliedjes dat de buurman daar vast last van moet hebben. Alle liedjes van de Dd Compagnie minidisco komen voorbij. Niek klapt vrolijk mee en steekt telkens zijn handjes in de lucht.

Kortom we zijn elke dag nog blij dat hij bij ons gezin hoort! Wat is er niet fijner dan om zijn zachte wangetje te kussen en met je neus te kroelen in zijn nekje.

Reizen algemeen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.