Mijn zoon gaat er alleen op uit met de fiets

Ons mannetje van 9 jaar gaat er sinds kort alleen op uit. De grote wereld buiten de voordeur van mama moet ontdekt worden. Met lede ogen zie ik hem op z’n kleine fietsje vertrekken.

Ik kan nog net achter hem aan roepen dat ik nog geen kus gehad heb! “Ga nooit zonder kus de deur uit” hoor ik mijn moeder in gedachten zeggen. X zucht, hij ruikt de vrijheid en heeft even geen behoefte aan dat kleffe gedoe.

Daar gaat hij dan met z’n kleine beentjes. X is zeer tegen zijn zin nog niet zo groot als zijn leeftijdsgenoten. Allerlei spookgedachten schieten door mijn hoofd. Als er nu wat met hem gebeurd hoe weten ze mij dan te vinden? Moet ik niet een briefje met mijn naam en telefoonnummer meegeven? Gatver ik voel me al beroerd bij voorbaat. Je kind loslaten zodat hij zelfstandig kan worden dat is pas echt moeilijk.

Rene ziet dat ik X het liefste weer mee naar binnen trek en pakt me vast. “Laat hem nou maar, zo leert hij zelfstandig te fietsen, hij blijft in de wijk”. Ongerust zit ik op de bank te wachten op zijn terugkeer. Terwijl X leert om zelfstandig te zijn, leert  de mama van X wat loslaten is.

Dan begint het te gieten buiten, niet snel daarna hoor ik zijn stem in de steeg. Halleluja voor het Nederlandse regenachtige weer, de regen jaagt mijn kind naar binnen! En mama, die kan voor even opgelucht ademhalen….

Reizen algemeen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.