Nijntje en rekenen

Toekomst

Soms zou ik wel een kijkje in de toekomst willen nemen om te zien welke weg mijn kinderen af zullen leggen om te worden wie ze zijn. Ze zijn nu nog maar 11 jaar en anderhalf jaar oud. Tijdens het spelen probeer ik te ontdekken waar hun interesses liggen. Mijn oudste is vooral geïnteresseerd in alles waar een stekker in kan en in rekenen, terwijl mijn jongste vrijwel continue met de boekjes van Nijntje loopt te slepen.

Mijn oudste heeft van kleins af aan een goed inzicht in puzzels. Zijn favoriete vak op school is rekenen. Als we voorheen met de hondjes buiten liepen dan moest ik allerlei rekensommetjes oplossen. Mama is niet goed in hoofdrekenen. Leg mij een rekensom voor en ineens kan ik geen werkende hersencellen meer vinden, de stilte na zo een vraag is oorverdovend. Slim probeerde ik van deze vragen af te komen door iets te roepen als “ik heb geen zin om te rekenen vandaag”. Als mama geen zin heeft om te rekenen dan vind ze het, volgens mijn oudste zoon, misschien wel leuk om allerlei raadsels op te lossen of om een antwoord te bedenken op de volgende vraag “mama, wie bouwde het eerste huis op aarde?”. Kijk, die laatste vraag is een prima vraag voor oom Google, die weet overal antwoord op.

Nijntje verslaving

Waar mijn oudste zoon duizend keer Shrek heeft gezien, is de jongste verslaafd aan Nijntje. Dick Bruna zou trots geweest zijn op deze kleine fan.  Als we geen Nijntje kijken op tv, dan heeft Niek gelukkig ook nog zijn Nijntje boekjes.

Niek zegt wel het woord “kangoeroe” en het woord “groen” maar nog geen papa, omdat papa niet voorkomt in zijn Nijntje boekjes.

Niek heeft een stevig karakter, als hij iets niet wil dan doet hij dat ook niet. Ik heb drinkbekers in alle soorten en maten op tafel staan, met een rietje, zonder rietje, tuimelbeker of gewone drinkbeker. Steevast duwt hij mijn handen weg om met een gedecideerde blik in dorststaking te gaan totdat zijn babyfles gevuld wordt. Hij kan wel uit een beker drinken maar lurkt liever aan zijn fles. Er komt vast een tijd dat hij erachter komt dat die fles niet stoer is.

Trots

Ik hoop dat mijn kinderen een leven opbouwen waarin ze gelukkig zijn, waarin ze mogen zij wie ze zijn. Wie je bent wordt niet gedefinieerd door je beroep of door je kennis. Hoewel ik vermoed dat mijn oudste iets in de techniek zal gaan doen en mijn jongste iets met management, hoop ik vooral dat ze lief en goed zijn voor zichzelf en voor hun omgeving. Maar vooral dat ze weten te genieten van elke dag.

Ik ben nu al apetrots op ze!

Reizen algemeen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.