Mijn bloeddruk stijgt

Ik werd weer met pijn in mijn rechterarm wakker. Pijn in mijn elleboog en in mijn oksel, mijn vingers voelen verdoofd aan met uitzondering van mijn ringvinger en mijn pink. Mijn handen voeld aan alsof ik er de hele nacht op had liggen slapen. Een paar nachten geleden heb ik al een tijdje door de pijn beneden gezeten. Nu ik weer zoveel pijn heb besluit ik in plaats van te gaan zwemmen naar de dokter te gaan.

De dokter constateerde een verhoogde bloeddruk, namelijk 97/148, en wat mijn handen betreft zou het Carpaal Tunnelsyndroom kunnen zijn. Doordat er vocht in mijn handen en polsen aan het ophopen is zou dit druk geven op de zenuwen in mijn polsen. De dokter vond het wel vreemd dat dit zich bij mij voordeed omdat dit meestal bij meerlingzwangerschappen zou voorkomen. De dokter adviseerde mij zo weinig mogelijk zout te gebruiken en contact op te nemen met mijn verloskundige.

De verloskundige beloofde contact op te nemen met het ziekenhuis waarna ik direct mocht komen. Ik moest mijn bloed laten prikken en wachten in de wachtkamer voor het spoedspreekuur.

Een arts-assistent nam wederom mijn bloeddruk op, deze was inmiddels alweer gedaald naar 90/130. In mijn bloed werden geen afwijkingen gevonden en dus kreeg ik een nieuwe afspraak voor een week later. Volgende week moet ik wat urine meenemen zodat het ziekenhuis dit kan controleren op eiwitten.

Ik moet het dus nog rustiger aan doen dan ik al deed, ik wilde niets riskeren. Veel drinken kon ik niet omdat ik nogal last had van maagzuur daarom dronk ik liters melk. In het ziekenhuis had ik al aangegeven dat ik last had van opgezette voeten en dat ik het idee had dat ik in mijn gezicht wat vocht vast hield. De arts-assistent vond de hoeveelheid vocht niet alarmerend en gerustgesteld zijn we weer naar huis gegaan.

10 september 2004

Samen met R ga ik weer naar poli verloskunde voor mijn afspraak, ik heb een potje urine meegenomen. In mijn urine werden 2+ eiwitten gevonden.

Wederom werd ik onderzocht door een arts-assistent. Weer heb ik verteld dat ik al lange tijd heel vaak naar de wc moet en bang ben dat ik een blaasontsteking heb. Inmiddels zijn mijn vingers aan mijn rechterhand volledig gevoelloos en mijn linkerhand begint dezelfde symptomen te vertonen.

De arts-assistent haalde er een arts bij die het raadzaam vond om een afspraak in te plannen bij een neuroloog. Het Carpaal Tunnelsyndroom was wel erg uitgesproken vond de arts. Hij vond in het bijzonder het sensibilieitsverlies (verlies van gevoel) wat zorgwekkend.

Weer moest ik bloedprikken waarvoor ik ’s middags de uitslag zou krijgen. Mijn bloeddruk was op de grens van het aanvaardbare 90/130. Maandag moet ik opnieuw terug komen om mijn bloeddruk nogmaals te meten.

Mijn bloeduitslag bleek goed te zijn waardoor we enigszins gerustgesteld aan het weekend kunnen beginnen.

Maandag 13 september 2004

Omdat R moest werken ging mijn moeder mee naar het ziekenhuis.

De arts vond mijn bloedwaarden wederom normaal en bloeddruk was nog steeds 90/130. Wat hij wel zorgwekkend vond was dat ik al zo snel in mijn zwangerschap (33 weken) een verhoogde bloeddruk had. Zijn verwachting was dan ook dan mijn bloeddruk verderop in de zwangerschap een probleem zou worden. Indien ik dat wilde mocht ik terug naar mijn verloskundige of in het ziekenhuis terug komen. Omdat ik heel tevreden met mijn verloskundige was heb ik besloten om me weer bij haar onder controle te stellen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.