Middelbare leeftijd

Mijn gezicht is aan het veranderen. Ineens valt het op dat je een vrouw van middelbare leeftijd begint te worden.  Voorheen dacht ik altijd dat ik dat vreselijk zou vinden. Ik vond de overgang van 29 naar 30 jaar al een dingetje. Dat in dezelfde week een uitnodiging voor een uitstrijkje in de bus viel maakte dat gevoel er niet beter op.

Bijna 50

Over een paar jaar word ik  50 waarna mijn leeftijd pas echt begint mee te tellen. Ik hou mezelf voor dat 50 de nieuwe 40 is tegenwoordig? We worden allemaal ouder en moeten langer doorwerken.

Mijn lijf heeft wat meer last van de zwaartekracht dan vroeger, wat ooit fier rechtop stond begint nu steeds meer naar de grond te wijzen. Mijn huid is niet meer zo strak als voorheen.

Ineens zijn de dokters jonge broekies. Ik ben in staat om hun ouders te bellen of ze toestemming hebben gekregen om doktertje te spelen.

De mannen die nog naar mij kijken worden steeds ouder en de jongere mannen zeggen tegenwoordig U tegen mij. “Ik zou hun moeder kunnen zijn”, is een gedachte die steeds vaker bij me opkomt.

Jaren vliegen voorbij

Ineens vliegen de jaren voorbij zeker als je achterom durft te kijken. Stel jezelf maar eens de vraag hoe lang je al je rijbewijs hebt of wanneer je voor het laatst ging stappen tot 6 uur in de ochtend? Zoals de zaken er nu voor staan ben ik al blij als ik de klok middernacht zie slaan en ik mijn mandje in kan.

De helft

Welbeschouwd zit ik dus al op de helft van mijn leven, als ik het geluk heb de 80 te mogen halen. Ik dacht altijd dat ik tijd genoeg had om alles te doen wat ik wilde doen. De schrik dat de tijd onverbiddelijk is zit er goed in. Ik heb geen tijd meer om te dralen, het is tijd voor actie, het is tijd om doelen te bereiken. Het probleem is alleen, dat ik zoveel doelen heb dat ik gewoon niet weet waar te beginnen?

Misschien dat ik toch bij onze lieve heer een verzoekje om nog een leven te leven in kan dienen? Ik zal dan plechtig beloven in dat leven wat zuiniger met mijn tijd om te gaan en mijn tijd te besteden aan dingen die er echt toe doen. Lieve heer als u dan toch bezig bent kunt u er dan ook voor zorgen dat ik wat langer jong blijf met een strakker lijf, ik zou u eeuwig dankbaar zijn.

Reizen algemeen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.