Houten bankjes in de sportzaal

Kennen jullie deze houten bankjes? Hebben jullie hier al eens een uur op doorgebracht?

Mijn zoon zit op Taekwondo. Echt een leuke zelfverdedigingssport voor zowel jongens als meisjes.

Voor de ouders (en zeker nu ik zwanger ben) is het een test voor het ouderschap. Probeer maar eens een uur door te brengen op zo’n bankje. Eerst gaan je billen zeer doen, en dus ga je een beetje ronddraaien met je zitvlak. Naar voor naar achter van links naar rechts. De bloedcirculatie in  je billen stagneert steeds meer waarna er een soort gevoelloosheid optreedt. Je billen voelen aan alsof ze niet van jou zijn.

Na een half uur gaat je rug meedoen door de pijnlijke dans op het harde bankje. Als moeder heb je dit voor je kind over maar om nu te zeggen dat mijn humeur erop vooruit gaat?

wedstrijden

Tijdens wedstrijden mag je als ouders nog langer op deze bankjes plaatsnemen. Met kussentjes in de aanslag betreden we goed voorbereid  de sporthal. Dit keer houden we het langer vol dan de andere ouders neem ik mezelf voor. Hoewel ik gezegend ben met een behoorlijke vetlaag op mijn billen kan ook dit kussentje mijn dag niet redden.

Taekwondo is een sport waarbij je bij wedstrijden heel lang moet wachten. Het kan zo maar zijn dat je kindje binnen twee minuten uit de wedstrijd ligt en het volgende onderdeel pas een paar uur later begint.

Ik zie het op de gezichten om ons heen, wij als ouders laten ons niet kisten. We blijven zitten waar we zitten en kijken vol belangstelling naar de training of wedstrijd. Maar toch heel stiekem ben ik blij dat ik een weekje niet heen hoef, als mijn billen een weekje vakantie hebben.

 

Reizen algemeen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.