Gelukkig poepen wij anders dan een hond

Deze titel klinkt gek, maar daar stond ik vanmorgen, tijdens het uitlaten van mijn hondjes, over na te denken.

Als wij op onze hond zouden lijken, dan zou een toiletgebouw er ineens heel anders uitzien.

Rondjes draaien

Als een hond aandrang krijgt, moet er eerst gesnuffeld worden. Het juiste poepplekje is moeilijk te vinden, de geur moet precies goed zijn. Je ziet de hond denken ‘he, hier was ik gisteren ook, hmmm zal ik hem hier bijleggen of ruikt het verderop toch nog iets beter?” Je hond draait snuffelend rondjes om een molshoop heen en kan wat besluiteloos zijn over waar hij zijn bergje neer zal laten komen. Op het moment dat zijn kontje een beetje naar beneden gaat, ruikt hij ineens een andere veel betere geur. Hup, billen bij elkaar om te hupsen naar het andere betere plekje. Met een gelukzalige blik voert je hond zijn taak uit.

Honden hangen regelmatig met hun neus boven de drol van een ander, om even goed diep de geur van de ander op te snuiven. Het nut om aan poep te ruiken ontgaat mij totaal. Zeg toch zelf, er is toch niets ergers dan een toilet binnen te gaan waar een voorganger net druk bezig is geweest?

Toiletgebouw

Stel je nu eens voor dat wij dezelfde gewoontes als onze hond hadden? Hoe zou ons toiletgebouw er dan van binnen uitzien? Een grote betegelde hal waarin iedereen met blote kont, blij door elkaar heen zou rennen en de tijd zou nemen om elkaar eens goed te besnuffelen? Mensen die rondjes draaien om oude bergjes poep heen om het juiste plekje te vinden? Denk je dat wij dan ook zouden weglopen met een blik van ‘he, kijk mijn drol daar eens liggen, dit is mijn territorium’?

Opruimen

Mijn hond zoekt heel zorgvuldig en met veel liefde zijn poepplekje uit. Daarom vind ik het elke keer weer zielig dat ik als baasje verplicht ben om zijn drol op te ruimen.

Het moment dat mijn hond van zijn zorgvuldig uitgezochte plekje afstapt, doe ik een stap naar voren met een zakje om mijn hand. Ondertussen hopend dat ik niet op een zorgvuldig uitgezocht plekje van een andere hond stap….

Reizen algemeen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.