Even samen genieten in de Ardennen

Het gaat een stuk beter met mijn buikpijn. De pilletjes voor mijn darmen en maag hebben heel goed geholpen.   Gelukkig bleek ik geen blaasontsteking te hebben. Wel is de baby aan de grote kant maar hij zit nog net binnen de lijn. De arts wil misschien over een paar weken de suikertest nogmaals herhalen. Ik kijk er nu al naar uit om weer een flesje glucose te mogen leegdrinken šŸ˜‰

minder suiker eten

De placenta is goed doorbloed, blijkt uit de echo. Een hele opluchting omdat het juist daar de vorige keer niet goed gegaan is. Samen met de arts leek het ons raadzaam om mijn suikerinname te beperken, wie weet krijgt onze kleine teveel suiker binnen via de navelstreng.

In mijn leven gaat het over uitersten. Nu is het kindje groot terwijl in 2004 mijn kindje te klein was. Van 1 op 100 was mijn kindje in 2004 een 5 terwijl ons kindje nu 95 scoort qua grootte. “We hoeven ons niet ongerust te maken te groot is beter dan veel te klein” volgens de arts. Ik hoop dat ik dezelfde mening toegedaan ben tijdens de bevalling straks?!

Wisten jullie dat er pas sinds 2007 uitgebreide echo’s gemaakt worden en ook pas sinds 2007 de groei van de baby gecontroleerd wordt? Nu begrijp ik ook waarom de groei achterstand van Armando* in 2004 niet als signaal gezien werd dat er iets mis was met de placenta. De verloskundige heeft wel aangegeven dat de baby in mijn buik klein aan voelde, maar de arts van destijds wuifde dat weg met de historische woorden “wat denkt ze te kunnen voelen dan? Het kan ook vruchtwater zijn. Zij kan dat onmogelijk beoordelen aan de buitenkant.”

Even samen erop uit

Samen met Rene zit ik nu prins heerlijk in de Ardennen. Wat een rust om ons voor te bereiden op wat nog komen gaat.

Voorlopig hoeven we niet naar het ziekenhuis dus kunnen we volledig in de genietstand wat betreft de zwangerschap. Terwijl ik als een oude oma met een breiwerkje in een schommelstoel op de veranda zit neemt mijn buik rare vormen aan. Ons kleintje kan al hard trappen en het lijkt alsof hij rondjes aan het zwemmen is.

Ja, dat heb je goed gelezen, met een breiwerkje! Dat klinkt oubollig, en eerlijk gezegd ziet het er ook zo uit, maar “breien is weer helemaal in” volgens de verkoopster van de wolwinkel. Ik brei een dekentje vol liefde om straks ons kindje mee toe te dekken…..en ook omdat het geld bespaart en de kwaliteit hopelijk groter is… en….ach laat maar je mag lachen hoor!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.