De buitenlamp

Stiekem roken

Zo’n 30 jaar geleden woonde ik nog thuis. Samen met mijn drie jaar jongere zusje liet ik regelmatig de hond uit. Voor ons was dit de ultieme gelegenheid om stiekem een sigaretje te roken. Met onze hand op onze zakken smokkelden we de sigaretten naar buiten. De hond was er blij mee omdat ze nog nooit zo vaak en lang uitgelaten werd. Hevig kauwend op kauwgom en met de rookkringels nog in ons haar, waren wij er vast van overtuigd dat onze moeder niets in de gaten had.

De lamp

Het begon ons op een avond op te vallen dat elke keer als wij in het donker langs een huis liepen er een lamp aanging. Een fel groot licht die de halve straat verlichte. We voelden ons betrapt maar het was ook eng om zo in de gaten gehouden te worden. Het idee dat er iemand met zijn hand op het lichtknopje stond te wachten totdat wij voorbij zouden komen gaf ons de kriebels.

De grote vraag was waarom deze buurman dit deed? Waarom zou je een paar meisjes met een hondje zo laten schrikken? Het leek er namelijk op alsof hij ons waarschuwde om weg te gaan.

Wij besloten deze buurman in de maling te nemen. Samen gingen we achter zijn schuurtje staan wachten totdat het licht weer uitging. Zodra het licht uitging renden we snel langs zijn tuinpad. Wat waren wij verbaasd dat de buurman dit doorhad, floep daar ging het licht alweer aan. We waren onder de indruk van zijn reactievermogen. De volgende poging die wij waagden was door net iets verder van het tuinpad af rustig voorbij te lopen. Weer ging het licht aan, de buurman had ons wederom in de gaten.

Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat het een tijd geduurd heeft totdat zusje en ik erachter gekomen waren dat er een nieuw soort buitenlamp bestond, voorzien van een sensor. Ultra modern en een must have voor iedere trotse huizenbezitter.

Welkom in de nieuwe moderne tijd!

Reizen algemeen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.