Dag 9 na de terugplaatsing

Het begint nu pas echt spannend te worden. We naderen inmiddels de datum waarop we in principe zouden mogen gaan testen. Helaas heb ik aanstaande dinsdag een belangrijk tentamen en is het niet verstandig om die dag de bloedtest uit te voeren.

Samen hebben we dan ook besloten om de urinetest op een ander tijdstip te doen, ergens aan het einde van aankomende week.

Ik hoop dat, als ik toch niet zwanger ben, ik vanzelf weer ongesteld word. Dit is makkelijker dan testen. Het probleem met die testen is dat ze het in al die jaren nog niet 1 keer bij mij gedaan hebben. Ik zie er dan ook als een berg tegenop om weer naar een wit vlak te moeten staren.

Zo’n witte test geeft het gevoel alsof je weer een klap in je gezicht krijgt. Het voelt verdrietig dat je jezelf toch weer voor de gek hebt gehouden met allerlei “zwanger zijn gevoelens” die waarschijnlijk gewoon van de hormonen komen die je elke dag gebruikt.

Maar stel nu dat de test positief is? Wat een schokbeweging zal dat dan wel niet veroorzaken? Ik denk dat ik de test daarna onder mijn kussen leg en in mijn tas meedraag om er elke minuut even naar te kunnen kijken. Twee dikke streepjes, ik zou mijn ogen niet kunnen geloven. Ik gun het mijn lieve vriendje zo, hij zou een echte goede vader zijn. Als ik zie hoe hij nu met mijn zoontje omgaat, echt geweldig!

Voor hem is het ook spannend, hij moet het deze dagen doen met de informatie die ik hem geef. Ook hij is down als ik hem vertel dat ik buikpijn heb, maar bloeit weer op als ik meld dat ik misselijk ben.

Toen we net met elkaar waren zag ik een zwangere vrouw, op Texel, met haar hoofd op de schoot van haar man op een bankje liggen. Op dat moment heb ik tegen mijn vriendje gezegd dat ik dat voor ons ook wil. Met mijn handen om mijn dikker wordende buik samen genieten van een bankje in de zon. Wat een verbondenheid met elkaar en hoe knus is dat beeld wel niet?

Als mijn droom uit mag komen dan plaats hier ik natuurlijk een foto als bewijs.

Dus nog even geduld. Aan de ene kant wil ik nog niet dat het dinsdag is omdat ik nog zoveel moet doen voor mijn tentamen en aan de andere kant zou ik blij zijn als deze week voorbij is en we een positieve test in onze handen houden!

Kom op nog even blokken in de boeken zodat ik dinsdag geen modderfiguur sla. Even mijn focus weer verleggen van baby’s naar ons wetboek…….

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.