Angstige bruiloftsdromen

Bruiloftsdromen

De laatste tijd word ik geplaagd door angstige bruiloftsdromen. Zo droomde ik over een grote vlek op de voorkant van mijn witte jurk. Of dat mijn jurk niet op maat gemaakt was zodat ik niet zeker wist of ik hem wel zou passen. Tot mijn schrik kwam ik er in dezelfde droom achter dat ik geen korset gekocht had. De horror, hoe moest ik nu al mijn vetjes netjes in bedwang houden. Met bonzend hart en zweethanden schoot ik wakker.

58 dagen en de ambtenaar

Nog iets meer dan 58 dagen te gaan. Ik raakte bijna in paniek toen mijn broer mij er laatst op wees hoe snel de grote dag dichterbij komt. Een eerste gesprek met de ambtenaar hebben we inmiddels gehad zodat ook het verhaal voor de bruiloft geschreven kan worden. We moesten allebei met onze billen bloot omdat de ambtenaar ook wat sappige details van ons wilde weten. Wij konden het in ieder geval goed vinden met onze ambtenaar.

Zaterdagochtend hebben we een gesprek met onze ceremoniemeester op de boot om de bruiloft door te spreken en om een tafelschikking te maken zodat niemand tussen wal en schip valt.

Zaterdagmiddag mag ik naar de schoonheidsspecialiste voor een fruitzuur peeling om mijn huid een flinke oppepper te geven. De peeling belooft ook dat mijn huid stakker wordt en de lijntjes verminderd, daar ga ik zeker van opknappen. Om niets aan het toeval over te laten hebben we in augustus een afspraak bij de tandarts om onze tanden te bleken.

Bruidsjurk

Vorige week mocht ik voor even mijn jurk weer aan. Het was toch wel spannend of het nog steeds de “say yes to the dress” was. Wat nu als ik hem niet meer mooi zou vinden? Bij het afspelden van de jurk was ik zo ongelukkig om met mijn vinger in een naald te blijven haken zodat er een bloedvlek op mijn jurk terecht kwam. Hedwig van de bruidsmodezaak heeft mij verzekerd dat je hier straks niets meer van zal zien. Ondanks de bloedvlek ben ik nog steeds verliefd op mijn jurk.

Ons bruidsmeisje heeft ook een lief jurkje uitgezocht. Met stralende ogen kwam ze uit de paskamer. Toen ik haar vertelde dat ze de jurk na de trouwdag mocht houden brak de zon helemaal door.

Overigens hoop ik dat het niet al te warm word op 21 september. Ik stond nu al te puffen en te zweten in mijn jurk. Het zou niet fijn voor de gasten zijn om een naar zweet riekende bruid te moeten kussen.

Het voorpret naar de grote dag toe is het leukste. De boot zelf is over de top. Wij hebben tijdens een proefvaart een geweldige avond gehad. Wij hopen dat onze gasten genieten en de avond van hun leven zullen hebben. Het is al zo lang geleden dat we met zijn allen een leuk feestje gehad hebben. Aan einde van de avond geven we alle gasten een doosje paracetamol voor de “Day After” als bedankje voor hun komst.

Hij is van mij

Eerlijk ik kan niet wachten op onze grote dag 21 september 2019. De dag dat ik de leukste man van de hele wereld voor altijd mag schaken. Een ring om zijn vinger met de tekst “hij is van mij, dus niet aankomen”.

Reizen algemeen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.