50 jaar getrouwd

Mijn ouders waren vorige week 50 jaar getrouwd hoe bijzonder is dat dan? Het leverde ze zelfs een taart op van onze burgemeester.

Hoeveel stellen halen tegenwoordig nog 50 jaar? Ik in ieder geval niet. Hoewel ik destijds trouwde met de beste bedoelingen was mijn huwelijk na 12 jaar over en uit. Achteraf was mijn huwelijk al jaren daarvoor op sterven na dood, weggaan kwam niet in mijn woordenboek voor.

Scheiden

Voor mijn scheiding had ik mijn mening klaar over gescheiden mensen. Ik had het idee dat mensen veel te makkelijk een scheiding aanvragen. Nu ik zelf een scheiding achter de rug heb weet ik wel beter. Het is een emotioneel moeilijk proces, ik schaamde me zelfs ervoor dat het zover gekomen was.  Het is eng om weg te gaan en opnieuw te beginnen. Het is alsof je in het diepe springt maar niet zeker weet of je kunt zwemmen. Het meest verdrietig was ik om mijn oudste zoon. Het feit dat hij heen en weer geslingerd zou worden tussen twee huizen. Kinderen zijn bij een scheiding altijd de sjaak toch?

Nooit meer trouwen

Na mijn scheiding had ik een nieuwe lijfspreuk “de eerste de beste die mij nog ten huwelijk wilde vragen moest heel hard kunnen lopen!”.

Maar toen ontmoette ik René en ontdekte ik dat een relatie zoveel meer kan bieden. We accepteren elkaar voor wie we zijn, er is geen behoefte om de ander te veranderen in iets wat hij of zij niet is. Er is heel veel liefde tussen ons.

Jammer

Het is jammer en verdrietig dat we elkaar zo laat in ons leven tegengekomen zijn. Als ik geen profiel op Pepper internetdating had aangemaakt was ik de liefde van mijn leven mis gelopen. Doodeng was dat internet daten. Met zweet in mijn handen zat ik achter mijn computer berichtjes te versturen. Ik heb zelfs een keer virtueel ruzie gemaakt met een knakker die wel wist hoe ik in elkaar stak want zijn schoonzus was psycholoog?!?

Als het dan toch op een daadwerkelijke ontmoeting aankwam was ik op van de zenuwen, maar ik ging wel. Zo heb ik een date gehad met een man die, voordat ik mijn eerste kopje koffie op had, meteen begon te zoenen. Hoe zenuwachtig ik ook was ik heb die man duidelijk gemaakt dat hij ietsje pietsje te snel ging!

Met René had ik een ontmoeting op het strand van Egmond aan Zee. Wauw, wat een leuke man kwam daar aangelopen! Ik werd totaal van mijn voeten geveegd. Al snel ontdekte ik het grootste pluspunt van René, hij kan heerlijk koken en is lief zonder een watje te zijn. De eerste keer toen ik bij hem thuis kwam had hij echte bonbons gehaald met verschillende soorten vulling erin.  Door de bonbons wist ik het zeker, deze man laat ik nooit meer gaan.

Beslissing

Mijn beslissing om te gaan internetdaten heeft mijn leven voorgoed veranderd. Het was de beste beslissing ooit. Ik weet dat niet iedereen op deze manier de liefde kan vinden en dat ik enorm veel geluk heb gehad. Wat zou ik graag de 50 jaar halen met mijn grote lieve kanjer!

Het blijkt maar weer dat er beslissingen in het leven zijn die eng zijn en waarvoor je het liefste hard weg wilt lopen, maar als ze eenmaal gemaakt zijn kan je leven er zo maar ineens heel anders uit zien.

Papa en mama, gefeliciteerd met jullie jubileum. Ik hoop dat er nog vele jaren mogen volgen. En hoewel ook jullie leven niet altijd over rozen ging en een huwelijk soms hard werken is, zijn jullie toch zover gekomen. Love you!!!

Lees ook: Ondertrouw

Reizen algemeen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.